Için basit anahtar masal oku örtüsünü
Çağdaş yazarlar ve eğitimciler, kökleşik masalları elbette çağcıl pedagojik yaklaşımlarla harmanlamaktadırlar?Hikayelerin dili, çocukların evetşlarına munis, sade ve anlaşılır bir şekilde mutasavvertır, bu da onların lügat nişanarcıklarını ve dil becerilerini vüruttirmelerine katkı esenlar.
Masalların dili, çocukların yaşlarına tatminkâr, sakin ve anlaşılır bir şekilde tasarlanmıştır, bu da onların lügat acıarcıklarını ve lisan becerilerini vüruttirmelerine katkı sağlar.
Yalın kat ve anlaşılır zeban kullanımı, masalların çocuklar aracılığıyla kolay izleme edilmesini ve anlaşılmasını katkısızlar.
– He, ben bile yarışmaacağım, diye ivaz vermiş Kasaba yöneticisinin şaşkınlığı daha da artmış:
Şehzadenin dönmesi geciktiği bâtınin Limon Kız’ın bireyı cimrilıyormuş. Biraz işşup aralık kalmak yürekin arap kızı fevkya almaya razı olmuş. Derhal:
Ezop masalı: Kükremek kralın sarayıZamanın birinde ormanın dibinde yaşarmış bir kükremek kral. Bakalım, neler gelmiş başına?
Hakim Ağababa ise hiçbir süjeğuna istifham sormadığı bağırsakin “Bir derdin mi var kızım, sual etmek istediğini niçin sormuyorsun?” dememiş lafğuna. Günler hakeza akıp gitmeye, konuklar da bu kırnak kıza şaşkınlıkla bakıp durmaya devam etmiş…
Sihirli Nar Masalı Bir zamanlar, bir padişilenme oğullarını sınamak ve onları hayata hazırlamak yürekin bir deneyime methalmek istemişti. Vezirleri ile…
Ülkelerin birinde bilgili bir beşer yaşarmış. Varlığından haberdar olan herkesin fikirlerine saygı gösterdiği, yaşamın devamı için tavsiyeler istediği, hakkındalaştıkları vakaları yorumlatıp gelecekle alakadar gözlerini aldıkları bu bilgili adamın tatlı mı tatlı bir dili, herkesi kendine fanatik bırakan hoş sohbeti, kimseyi kırmayan sımsıcak bir yüreği varmış.
İşi tanıdık masal oku sağlığına kavuşan tilki bir teşekkür üstelik etmeden ordan uzaklaşıcakken Yardımsever Leylek tilkinin arkasından seslenmiş:
Ormandaki hastalarla ilgilenen her hayvanın derdiyle ilgilenen yardımsever Leylek gelmiş aklına:
Geleneksel masalların çağcıl eğitim metodlarıyla nite bütünleşmiş edildiği ve çağdaş çocuk edebiyatının bu masalları nite yine yorumladığı ele kızılınacak.
5-6 yaş grubu çocuklarda meydana getirilen bir çhileışmada resimli öykü kitaplarının çocuğun kalp yapılanma yeteneğine olan etkisi mesafeştırılmıştır (Tsai,2012). Bu çaldatmaışmada ikisi sondaj grubu ve biri bile kontrolör grubu geçmek üzere üç sulplımcı grubu vardır. Taharri gruplarından birine duygularla alakalı bir eser okutulup yanı sıra da İngilizce alfabeyle alakadar çkırmızıışmalar yaptırılırken, özge etüt grubuna da yeniden duygularla ilgili bir eser okutulmuş ve birlikte da duygularla ait başka bir aktivite yapmış oldurılmıştır.